انجمن همیاران سلامت پرور البرز / اهسا
پیشگیری از آسیب های اجتماعی، شاخه فعال در حوزه پیشگیری و آموزش اچ آی وی/ایدز، اعتیاد، توان رسان کودکان توانیاب
آسییب اجتماعی چیست؟
آسیب اجتماعی به هر گونه رفتار فردی یا جمعی گفته میشود که در چارچوب اصول اخلاقی و قواعد عمل جمعی رسمی و غیر رسمی جامعه محل فعالیت کنشگران واقع نمیشود و در نتیجه با منع قانونی یا قبح اخلاقی و اجتماعی روبرو میگردد و در نهایت زیرساختهای جامعه را هدف قرار می دهد. این آسيب ها درست مانند يك زخم است كه اگر آن را از جريان هوا دور نگهداريم، آلوده تر و عميقتر ميشود.
باید توجه داشت که آسیب اجتماعی پدیدهای واقعی، متغیر، قانونمند، قابل کنترل و پیشگیری و بر جامعه تاثیرگذار است، اما آنچه جوامع مختلف را از هم متفاوت میسازد، نوع نگرش به علل به وجود آورندۀ آسیبها و راهکارهای اصلاح و بهبود آن است. ميزان موفقيت هر كشور در پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي معرف كارايي نظام اجتماعي غالب در آن جامعه است و در این راستا مسئولیت پذیری همگانی گامی بزرگ در محدود کردن آسیب های اجتماعی بشمار می آید. ابتلا به HIV/ ایدز، معلولیت و اعتیاد نیز نه تنها موضوعی فردی، بلکه از مصادیق آسیب های اجتماعی است.
بیماری HIV مانند بیماری های مزمن دیگر عوارض ناخوشایندی برای فرد مبتلا و خانوادۀ وی به همراه می آورد. داغ ننگ و تبعيض دو قيد اجتماعي اند که تمايل افراد براي فاش نمودن وضعيت ابتلا به HIV/ ايدز و یا تمایل به انجام آزمایش و درمان را تقليل داده و دسترسي افراد مبتلا را به حمايت و مراقبت هاي بهداشتي محدود مي کنند. باری، محرومیت از حقوق اجتماعی، عدم پذیرش مبتلایان به ایدز در جامعه، تبعیض و دوری گزیدن از افراد مبتلا به HIV و اعمال خشونت علیه آن دسته از افراد مبتلا به HIV که ابتلای آن ها فاش شده است تنها قسمتی کوچک از رنجی است که مبتلایان به HIV در طول زندگی خود با آن دست به گریبانند.
همانگونه که پیشتر اشاره شد، معلولیت نیز در زمرۀ آسیب های اجتماعی به شمار می رود. هر کودک توانیاب دارای نقاط قوت فراوانی است که می توان از آن در جهت کمک به رشد و تضعیف نقاط ضعف او استفاده کرد. اگر معلولیت در این گروه از کودکان به موقع تشخیص داده شود و فرآیند درمان تخصصی به هنگام آغاز گردد، می توان وضعیت معلولیت را کنترل نمود به این امید که کودک بتواند با محدودیت های کمتری به زندگی خود ادامه دهد.
یکی دیگر از موضوعات نگران کنندۀ بحث آسیب های اجتماعی، مسئلۀ موادمخدر و روانگردان هاست که به یکی از چالش های فرا روی متولیان و دست اندرکاران امر آموزش و تربیت تبدیل شده است. بر این اساس ضروری است که به جای هرگونه انکار، ضرورت شناخت صحیح این دست آسیب ها و تحلیل روند شکل گیری آن ها سرلوحۀ کار قرار گیرد تا بتوان با ارائۀ آموزش های تخصصی و راهکار های کاربردی لازم و عملیاتی نمودن آن ها این آسیب را مهار و کنترل کرد.
انجمن همیاران سلامت پرور البرز (اهسا) بر آنست که با تکیه بر آگاهی بخشی و ارائۀ آموزش و خدمات تخصصی به موقع، سهمی کوچک در کاهش درد و رنج ناشی از وقوع این دست آسیب ها داشته باشد.
اهسا خانۀ امید و بالندگی کودکان توانیاب
اهسا مشاور صبور و امین مادران حامی سلامت
اهسا حامی استعدادهای درخشان خانوادۀ مادران حامی سلامت
اهسا چراغی فروزان در ظلمت آسیب های اجتماعی
اهسا مشاور دردآشنای آسیب دیدگان اجتماعی
اهسا خانۀ امید مبتلایان به اچ آی وی و شکنندۀ تابوی ایدز از رهگذر آموزش و آگاهی
و اهسا مزرعۀ محبت، نوع دوستی همیاری ،امید و عشق است.
از مهر و بخشش شما توانسته ایم اینگونه سهیم شادی دیگران باشیم.
آموزش، پیشگیری و انجام تست رایگان اچ آی وی به صورت داوطلبانه و محرمانه
برای ایتام مبتلا به ایدز، کمک هزینه تحصیلی و بیمه عمر فراهم می آوریم.
با یاری رساندن به کودکان نیازمند، آن ها را به چرخه زندگی اجتماعی باز می گردانیم.
در پاکیزگی محیط زیست به سهم خود می کوشیم و درآمد حاصل از بازیافت را صرف خرید وسایل توانبخشی می کنیم.
با جمع آوری کاغذ باطله در کنار حفاظت از محیط زیست، از کودکان یتیم مبتلا به ایدز حمایت می کنیم. درآمد حاصل از این کار صرف کمک هزینه تحصیلی و درمانی مددجویان می شود.