پرسش و پاسخ دربارۀ ایدز، بخش دوم

سازمان بهداشت جهانی، به مناسبت روز جهانی مبارزه با ایدز به برخی از پرسش های متداول دربارۀ این بیماری پاسخ گفته است. علاقمندان می توانند بخش دوم این پرسش و پاسخ را در این نوشتار مطالعه کنند.

1-HIV چگونه انتقال پیدا می کند؟

HIV در مایعات بدن افراد مبتلا، از جمله خون، مایع منی، مایعات واژن، مایعات رکتوم و شیر مادر یافت می شود. HIV می تواند از راه های زیر منتقل شود:

*رابطۀ جنسی واژینال یا مقعدی محافظت نشده، و در مواردی بسیار نادر، از طریق رابطۀ جنسی دهانی با فرد مبتلا به HIV.

* از طریق تزریق خون آلوده؛

*استفادۀ مشترک از سوزن ها، سرنگ ها، سایر تجهیزات تزریق، تجهیزات جراحی یا سایر ابزارهای تیز.

*از طریق مادر مبتلا به HIV به نوزاد وی در دوران بارداری، زایمان یا شیردهی.

اگر فردی که با HIV زندگی می کند از ART استفاده کند، که به طور موثر HIV را در بدن سرکوب می کند، احتمال انتقال HIV به فرد دیگر بسیار کاهش می یابد.

2-عفونت HIV چگونه درمان می شود؟

در حالی که هیچ درمانی برای عفونت HIV وجود ندارد، می توان این عفونت را با استفاده از داروهای ضد رتروویروسی که با توقف تکثیر ویروس عمل می کنند، درمان کرد. ART می‌تواند سطح ویروس را تا حد پایینی در بدن کاهش دهد که سیستم ایمنی به طور طبیعی کار کند و فرد مبتلا به HIV می‌تواند از سلامتی خوبی برخوردار باشد، مشروط بر اینکه به درمان پایبند باشد و درمان همچنان در روند کنترل بیماری وی مؤثر باقی بماند. احتمال بسیار کمتری وجود دارد که افراد مبتلا به HIV در زمان انجام درمان، ویروس را به دیگران منتقل کنند.

3-«غیرقابل تشخیص» به چه معناست؟

شواهد برآمده از چندین مطالعه نشان می دهد که افراد مبتلا به HIV که دارای بار ویروسی “غیرقابل تشخیص” هستند، نمی توانند HIV را به دیگران منتقل کنند. زمانی که ART سطح ویروس را در بدن شخص به حدی پایین آورده باشد که با آزمایش‌های بار ویروسی معمولی قابل تشخیص نباشد، بیماری فرد «غیرقابل تشخیص» خوانده می شود. نظارت بر بار ویروسی، و تایید بار ویروسی غیرقابل شناسایی، باید توسط متخصص مراقبت های بهداشتی به عنوان بخشی از مراقبت های پزشکی معمول برای افراد مبتلا به HIV انجام شود. در بسیاری از کشورهای با درآمد کم و متوسط، آزمایش‌های بار ویروسی به طور مداوم یا به طور معمول در دسترس نیستند، بنابراین بسیاری از مردم از غیرقابل شناسایی بودن بیماری خود با خبر نمی شوند. با این حال، می توان به آن ها اطمینان داد که با رعایت درمان و شروع درمان بدون تاخیر، خطر انتقال HIV تا حد زیادی کاهش پیدا می کند.

منبع:

https://www.who.int/news-room/questions-and-answers/item/hiv-aids

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *