علائم بالینی ابتلا به ایدز
تشخیص اچ آی وی از طریق آزمایش خون امکانپذیر است. از زمان ورود اچ آی وی به بدن تا زمانی که شواهد آزمایشگاهی ظاهر شوند، حدود دو هفته تا شانزده ماه (به طور متوسط بیست و پنج روز) طول می کشد.
انجمن همیاران سلامت پرور البرز / اهسا
پیشگیری از آسیب های اجتماعی، شاخه فعال در حوزه پیشگیری و آموزش اچ آی وی/ایدز، اعتیاد، توان رسان کودکان توانیاب
تشخیص اچ آی وی از طریق آزمایش خون امکانپذیر است. از زمان ورود اچ آی وی به بدن تا زمانی که شواهد آزمایشگاهی ظاهر شوند، حدود دو هفته تا شانزده ماه (به طور متوسط بیست و پنج روز) طول می کشد.
ما یک خانوادۀ چهار نفرۀ شاد بودیم که تقریبا هیچ مشکل جدی تا به حال آرامشمان را بهم نزده بود. از وقتی من و خواهرم زیبا، که سه سال از من بزرگتر است، چشم باز کردیم همه چیز همیشه برایمان فراهم بوده. پدرم در بازار حجرۀ فرش فروشی داشت و خب کمبودی از لحاظ مالی نداشتیم. همه چیز خوب بود تا اینکه زیبا وقتی بیست و یک سالش بود با پسری آشنا شد .
از ما خواسته شده بود تا دلنوشته ای به” اهسا” تقدیم کنیم.
روز جهانی معلولان نزدیک است و خب می دانیم که در جامعۀ ماهم این قبیل افراد کم نیستند. من به این اعتقاد دارم که اگر کسی به ظاهر کمی از دیگران متفاوت تر است، نباید او را معلول خطاب کرد، چون اون هم مثل بقیۀ انسان هاست و استعدادها و شایستگی های خودش را دارد.
رسول از همان بچگی هوایم را داشت. وسط بازی ها و دعواهای کودکی، سر تقسیم خوراکی های کشف شده در کنج صندوق زن دایی زهرا، حتی وقتی دبیرستانی بودم هم نمی گذاشت هیچ کدام از پسرهای محلمان نگاهم کنند. من تک بچه بودم . تنها مونس و دردانۀ مادرم. وقتی سه ساله بودم آقاجانم در آتش سوزی فوت کرد.
با صدای زنگ گوشی ناگهان از خواب بیدار شدم. سریع خیز برداشتم تا آماده شوم، چرا که امروز سه شنبه است، سه شنبۀ موعود. روزی که با دوستان مثبت در اهسا گرد هم می آییم و در کلاس های گروهی شرکت می کنیم.
دو روز قبل از اینکه به دنیا بیاید، یعنی ۲۰ بهمن ۱۳۹۰ اسمش را انتخاب کرده بودیم. الهام، که بعد از دختر بزرگم به دنیا آمد. زردی داشت. شدت زردی به قدری بود که دکتر گفت باید بستری شود. ولی ما تصمیم گرفتیم خود درمانی را شروع کنیم.
سازمان بهداشت جهانی استفاده از طیف وسیعی از گزینه های درمانی در زمینۀ وابستگی به مواد مخدر را توصیه می کند. این گزینه ها شامل درمان نگهدارندۀ مخدرهای مشابه (و نیز داروهایی مانند متادون و بوپرنورفین) است که از قوی ترین شواهد در زمینۀ اثربخشی و مقرون به صرفه بودن، و همچنین درمان و حمایت روانی، اجتماعی و درمان دارویی با آنتاگونیست های افیونی (مانند نالترکسون) برخوردار است. سازمان بهداشت جهانی از کشورها در بهبود پوشش و کیفیت برنامه های درمانی وابستگی به مواد مخدر و اجرای آن در مناطقی که این دست برنامه ها وجود ندارد، حمایت می کند.
سازمان بهداشت جهانی از کشورها در تلاش خود به منظور اطمینان، از استفادۀ منطقی از مواد مخدر و دسترسی مطلوب آن برای اهداف پزشکی و به حداقل رساندن میزان سوء استفاده و نیز استفادۀ غیر پزشکی حمایت می کند.
افزون بر رویکردهای مربوط به کاهش میزان مصرف مواد مخدر به طور کلی در جامعه، اقدامات خاصی به منظور پیشگیری از مصرف بیش از اندازۀ مواد مخدر صورت می پذیرد.
افرادی که احتمالا بیشتر شاهد مرگ ناشی از مصرف مواد مخدر هستند عبارتند از:
-افرادی که خود در معرض خطر مرگ ناشی از مصرف مواد مخدر قرار دارند.
مرگ ناشی از اثر مصرف بیش از اندازۀ مواد مخدر در صورتی که فرد به موقع کمک های اولیۀ حیاتی و داروی نالوکسان را دریافت کند، قابل پیشگیری است. نالوکسان پادزهر مواد مخدر است که در صورت تجویز به هنگام، اثرات مصرف بیش از اندازۀ مواد مخدر را از بین می برد.
عواملی خطرساز در وقوع مرگ ناشی از مصرف بیش از اندازۀ مواد مخدر دخیل اند. این عوامل شامل موارد زیر است:
-اختلال مصرف مواد مخدر
فنتانیل نوعی مخدر صنعتی است که به عنوان مسکن و داروی بیهوشی مورد استفاده قرار می گیرد. این مخدر تقریبا 50 تا 100 برابر از مورفین قوی تر است. فنتانیل با فرمول های مختلف در فهرست داروهای ضروری سازمان بهداشت جهانی قرار دارد.
مصرف مواد مخدر می تواند به دلیل تاثیرگذاری بر قسمتی از مغز که تنظیم کنندۀ تنفس است، منجر به مرگ شود. مصرف بیش از اندازۀ مواد مخدر را می توان با ترکیبی از سه علامت و نشانه تشخیص داد.
برنامۀ جامع پیشگیری و حمایت از تزریق کنندگان مواد مخدر شامل مفاد ذیل است:
*برنامه های مربوط به سوزن و سرنگ: زنان مصرف کننده یا تزریق کنندۀ مواد، صرف نظر از وضعیت بارداری یا شیردهی باید به سوزن و سرنگ دسترسی داشته باشند.